IBS-boken: Alla känner någon som har det

av | Övrigt

Mycket medveten om magen? Människor som ser så friska ut kan väl inte må dåligt? Eller hur svårt kan det va´, det är väl bara att bita ihop?! Känner du igen dig är du långt ifrån ensam. Nu lanserar alltomibs.se ”IBS-boken: Alla känner någon som har det”, en intervjubok om att leva med IBS.

Vad handlar boken om?

Författaren, Annika Åkervall, har intervjuat drygt 20 personer som delat med sig av sina olika erfarenheter av att få och lära sig att leva med IBS. Åldersspannet bland intervjupersonerna med IBS-diagnos är 11-74 år.

– Syftet med boken är att öka kunskapen om IBS och minska tabun kring mag-tarmsymtom, säger Annika Åkervall.

Faktadelen innefattar även intervjuer med läkare, dietister och sjuksköterskor. Dessutom ger anhöriga en bild av hur det kan vara att ha ett barn eller en förälder med IBS. I boken hittar vi också en dialog med aktiva inom Mag- och tarmförbundet.

Vem är författaren?

Annika Åkervall har lång erfarenhet som kommunikatör inom life science och var tidigare bland annat frilansskribent för alltomibs.se-redaktionen. Hon brinner för att öka kunskapen och minska tabun. ”IBS-boken: Alla känner någon som har det” är hennes debutbok.

Kan jag få ett smakprov?

Javisst, nedan följer ett smakprov från den inledande texten i ”IBS-boken: Alla känner någon som har det”.

”Att ha mag-tarmbesvär är idag mycket, mycket vanligt. Men det syns inte utanpå och människor som ser så friska ut kan väl inte må dåligt, eller? Ibland är magproblem övergående, ibland är de återkommande. Att det fortfarande är en hel del ”hysch-hysch” kring symtomen skapar ibland onödigt svåra situationer för de som drabbats av en känslig mage eller irriterad tarm. Och IBS finns överallt – det kan vara din granne, kollega, skolkamrat, vän eller anhörig som inte vill eller vågar berätta. Eller så kanske du själv undrar hur magen egentligen mår? Du är isåfall inte ensam!” 

Därefter följer intervjuerna med de personer som delar med sig av sin erfarenhet. Under några års tid har Annika Åkervall hållit kontakten med flera av dem.

– Det var intressant att läsa om sig själv såhär med några år till av erfarenhet :), kommenterade Amanda när hon på förhand fick läsa de kapitel där hon är med.

Var hittar jag IBS-boken?

Läs om Amandas och övriga intervjupersoners erfarenheter. ”IBS-boken: Alla känner någon som har det” beställer du enkelt på alltomibs.se!IBS-boken

 

SÖK PÅ ALLTOMIBS.se

Pin It on Pinterest

Share This