”Low-FODMAP”-dessert till den känsliga magen

av | Övrigt

Vem gillar inte dessert! Ingen Midsommarfirande utan dessert

När det gäller att hantera sin IBS kan man lätt fastna i det som man inte kan äta. Nu när midsommarafton närmas sig så vill man gärna unna sig dessert men hejdar sig så magen inte börja bråka och göra ont. Den klassiska midsommartårtan med jordgubbar är utsökt men kan ställa till det för en känslig mage. Men nu så mina matsmältningsutmanade vänner! ”Världens första låga FODMAP Red Velvet Cake”

Red Velvet Cake  dessert är gjord med kakaopulver, vinäger och mjölk. Den kemiska reaktionen mellan dessa ingredienser ger kakan en djup röd färg som ofta förstärks av en karamelfärg.

Receptet är av Dédé Wilson- Fodmap Everydaysom  som har tagit fram en FODMAP anpassad Red Velvet Cake genom att använda glutenfritt mjöl och laktosfri mjölk.

Tänk på att vi alla är olika, därav kan magar reagera olika på maten vi äter.

Tips! dekorera gärna med vita blomor eller en midsommarblomma

Kika gärna över ”Sommartårta utan laktos, gluten och socker”

 

Kika gärna över ”Sommartårta utan laktos, gluten och socker”

SÖK PÅ ALLTOMIBS.se

Pin It on Pinterest

Share This