NYTTIGA LÄNKAR

Välkommen till länkbiblioteket här på alltomibs.se. Här samlar vi länkar där du kan hitta mer information om IBS; fakta, hemsidor om hur det är att leva med sjukdomen, föreningar och bloggar. Om du saknar en länk, hittar en död länk eller tycker att någon länk är olämplig är du välkommen att höra av dig till oss på [email protected]

VIKTIG INFORMATION

Observera att alltomibs.se inte står bakom all den information som finns på hemsidor, bloggar eller andra informationskällor vi länkar till. Informationen på dessa sidor har inte kvalitetsgranskats av oss och urvalet är endast baserat på intresseområde. I samband med att du klickar på en länk nedan lämnar du samtidigt alltomibs.se och vi ansvarar inte på något sätt för den information du finner där.

INFORMATION

1177.SE

1177.se är landstingens och regionernas gemensamma webbplats för råd om vård

Internetmedicin

Information om sjukdomar som vänder sig till läkare och sjuksköterskor med förkrivningsrätt

MedlinePlus

Engelskspråkig faktagranskad information och länkar om IBS. MedlinePlus är en webbplats innehållande hälsoinformation från världens största medicinska bibliotek, Förenta Staternas National Library of Medicine. Uppdateras dagligen. Här finns mycket att läsa.

Mag- och tarmförbundet

Mag- och tarmförbundets informationssida om IBS

Mayo Clinic about IBS

Engelskspråkig informationssida om IBS. Mayo Clinic är ett mycket välkänt amerikanskt center för sjukvård, forskning och utbildning.

ORGANISATIONER

Mag- och tarmförbundet

Mag- och tarmförbundet är till för personer med sjukdomar, skador och andra funktionsstörningar i mag-tarmkanalen samt deras närstående.

BLOGGAR

Observera att länkarna ej har kvalitetsgranskats och att urvalet enbart gjorts på vad texterna handlar om. Många av bloggarna handlar så klart även om helt andra saker om allt mellan himmel och jord. Tänk på att bloggar beskriver personliga erfarnheter snarare än generella sanningar. Kontakta oss om du tycker att vi skall ta bort någon länk eller lägga till någon annan.

Om att leva med endometerios och IBS

Bloggen handlar om hur det är att leva med endometrios och ibs, sjukdomar som sällan tas på allvar.

Min IBS och jag

Ur beskrivningen på bloggen…”Jag är en tjej eller kalla mig gärna tant, som levt med stressmagen sedan ca 1969. Det vill säga i nästan hela mitt liv. Resan dit där jag är idag har varit lång, och är iof fortfarande pågående. Jag har alla de klassiska symtomen…”

Ärtyvät Ämmät

En finlandssvensk duo håller i den här FODMAP-matbloggen som fungerar som en inspirationsbank för personer med IBS.

TKHL - Träning, Kost, Hälsa och Livsstil

Ur beskrivningen på bloggen…”Vem är då jag? Jo, en helt vanlig tjej som har valt en hälsosam livsstil. Jag tror inte på quickfix, inte på LCHF eller popcorndieten. Jag tror på att hitta en balans och på att göra rätt val.
Jag finner glädje i träning och det visar sig på innebandyplanen, i löparspåret eller på gymmet.”

Pin It on Pinterest