Raw food: vad kan jag äta istället för dadlar?

”Hej! Jag läste ingredienserna till den där raw food sommartårtan utan socker, gluten och mjölk. Men hur kan man göra för att utesluta dadlar? Jag har nämligen även magkatarr och tål därför inte dadlar på grund av att de är så söta. Kan man tillsätta nåt annat? Tål heller inte fikon. Honung kan funka i ytterst små mängder.”

Det var klurigt, då det kan vara svårt att göra en tårta utan några söta ingredienser och många raw food recept har dadlar som grund. Kanske kan en liten bit tårta fungera fint trots besvärliga ingredienser – så länge som du inte är allergisk förstås! Annars kanske du helt enkelt får njuta av att äta jordgubbarna naturella?

Jag googlade på sockerfri sommartårta och hittade en glutenfri och mjölkfri tårta som verkar god. Kan den vara värd att testa? Klicka här för att komma till receptet.

Lycka till och glad midsommar! Hoppas du hittar ett alternativ som passar dig.

Reds.anm: Food Pharmacy har en variant som gör jordgubbarna lite mer spännande, midsommargubbar doppade i grön choklad. På bloggen Ärtyvät Ämmät finns en annan variant – en hallondröm. Eller kanske kan du testa någon av Ulrika Hoffers fräscha glassrecept? Klicka här för att se några andra tips om vad du kan använda istället för dadlar. Du kan också få fler tips för dig med ibs och magkatarr.

Publicerat av: Lena | Dietist

Mer från alltomibs.se


Äter goda och onda bakterier samma mat?

”Min fråga är relaterad till tarmfloran. Jag har kollagen kolit och har fått rådet att undvika FODMAP-mat. Vad jag förstod av min läkare matar jag inte bara de goda bakterierna när jag äter dessa livsmedel,…

Läs mer

IBS-D: Vad kan jag göra för att må bättre?

”Hejsan! Jag har diagnostiserat mig själv med IBS-D. Jag har haft det sedan en vinterkräksjuka som tog över hela familjen samtidigt. Sedan dess har mitt immunförsvar varit -0. Har haft ny feber varje vecka, haft…

Läs mer