Champinjoner och low FODMAP-dieten

”Hej, kan man äta konserverade champinjoner när man går på FODMAP och varför isf?”

Färska champinjoner innehåller höga halter av FODMAPs som då kan orsaka symtom. Om man istället väljer burk-champinjoner så lakas en hel del av dessa FODMAPs ut i lagen i burken. Häll av lagen och skölj svampen noggrant innan användning – så kanske du kan äta en måttlig mängd (ca 100 g) champinjoner utan symtom. Testa!

Det är fler läsare som frågat om specifika livsmedel vid low FODMAP-dieten och IBS, du kan läsa mer om till exempel mannagryn, marsipan, lök och ägg, eller ta del av några tips på vad man kan göra för att lindra IBS i samband med kosten.

Publicerat av: Lena | Dietist

Mer från alltomibs.se


Om IBS i radion

I veckan sändes ett inslag på Sveriges radios program P4 extra där Mag- och tarmförbundets kanslichef Wictoria Hånell intervjuades. Wictoria tar bland annat upp det faktum att begreppet stressmage ibland misstolkas och att IBS är…

Läs mer

Gå för magens skull

När vi är ute och går får både lungor och muskler jobba på ett för kroppen skonsamt sätt. Kanske fångar vi dessutom upp lite härligt dagsljus och njuter av höstens färger. Att promenera har idag…

Läs mer