Champinjoner och low FODMAP-dieten

“Hej, kan man äta konserverade champinjoner när man går på FODMAP och varför isf?”

Färska champinjoner innehåller höga halter av FODMAPs som då kan orsaka symtom. Om man istället väljer burk-champinjoner så lakas en hel del av dessa FODMAPs ut i lagen i burken. Häll av lagen och skölj svampen noggrant innan användning – så kanske du kan äta en måttlig mängd (ca 100 g) champinjoner utan symtom. Testa!

Det är fler läsare som frågat om specifika livsmedel vid low FODMAP-dieten och IBS, du kan läsa mer om till exempel mannagryn, marsipan, lök och ägg, eller ta del av några tips på vad man kan göra för att lindra IBS i samband med kosten.

Publicerat av: Lena | Dietist

Mer från alltomibs.se


Om dietisten: Lena Böhn

Vi glädjer oss åt att få jobba med Lena Böhn, legitimerad dietist. Hon kommer att finnas tillgänglig här via Fråga dietisten-spalten varje onsdag för att besvara era frågor om IBS och andra mag-tarmsjukdomar. Om Lena…

Läs mer

Ont i magen – antibiotikans fel?

Kan det vara så att antibiotika som är boven till magsmärtor hos barn? Det verkar inte så enligt en ny svensk vetenskaplig studie. Återkommande funktionella magsmärtor är vanligt hos barn och ungdomar. Trots att många…

Läs mer