Vill du hjälpa andra genom att berätta om IBS?

Hej!

Jag brinner för hälsa och tycker att Mag- och tarmförbundets initiativ till att utse 2012 till IBS-år är jättebra! Då jag gärna vill bidra till att öka kunskapen och minska tabun kring sjukdomen skriver jag nu på en bok om IBS. De viktigaste rösterna är själv-fallet de som har erfarenhet av IBS, antingen för att man lider av sjukdomen eller för att man berörs eftersom man lever nära någon som har IBS. Vill du hjälpa andra genom att berätta?

Söker Dig som har erfarenhet av sjukdomen och kan tänka dig att bli intervjuad om dina upplevelser, tankar och känslor kring IBS (och stå för dessa åsikter med förnamn och ålder).

Vill du vara med?

Om du har möjlighet att svara helt kort på nedanstående frågor skriftligen i ett mail till info@alltomibs.se är det en bra början. Ange ett telefonnummer där jag kan nå dig (dag- eller kvällstid) och gärna vilken ort du bor på. Jag kommer att läsa samtliga svar och höra av mig till så många som möjligt nu under 2012. Och även om inte alla kan komma med i boken är dina synpunkter mycket värdefulla. Tack på förhand!

 

Frågor att fundera över inför ev. samtal…

-Hur är det att leva med IBS? Hur fungerar vardagen? Hur kan symtomen variera och vad känns jobbigast? Hur påverkar IBS relationer? Hur kan man övervinna eventuella begränsningar?

-Vilken attityd har omgivningen/samhället till IBS-drabbade? Vilka fördomar, missförstånd och okunskaper finns det? Vad kan man göra för att överbrygga dem? Hur berättar man för andra?

-Hur gör man för att kunna komma vidare och fortsätta ”leva som vanligt” med IBS? Vilken hjälp behövs och var finns den? Hur skulle man kunna hjälpa fler?

Vill du hjälpa till att öka kunskapen om IBS och kanske bidra till att andra kan känna igen sig i ”hur det är”, så hör gärna av dig!

Publicerat av: Fredrik | Skribent

Mer från alltomibs.se


Dientamöba

“Magknip och diarré kan vara vanlig parasit” så uppmärksammar Sveriges Radio idag (20130826) ett pågående arbete om Dientamöban (Dientamoeba fragilis) och mag-tarmsjukdomar på labbet på länssjukhuset Ryhov. I reportaget framställs det som om att denna parasit…

Läs mer

Laktosintolerans – trendigare än IBS?

Har det blivit trendigt att kalla sig laktosintolerans? I en ny artikel från mjölkfrämjandet beskrivs trenden med laktosfritt. Man har bland annat intervjuat dietisten Caroline Lutz som berättar att många som har problem med magen…

Läs mer