Raw food: vad kan jag äta istället för dadlar?

”Hej! Jag läste ingredienserna till den där raw food sommartårtan utan socker, gluten och mjölk. Men hur kan man göra för att utesluta dadlar? Jag har nämligen även magkatarr och tål därför inte dadlar på grund av att de är så söta. Kan man tillsätta nåt annat? Tål heller inte fikon. Honung kan funka i ytterst små mängder.”

Det var klurigt, då det kan vara svårt att göra en tårta utan några söta ingredienser och många raw food recept har dadlar som grund. Kanske kan en liten bit tårta fungera fint trots besvärliga ingredienser – så länge som du inte är allergisk förstås! Annars kanske du helt enkelt får njuta av att äta jordgubbarna naturella?

Jag googlade på sockerfri sommartårta och hittade en glutenfri och mjölkfri tårta som verkar god. Kan den vara värd att testa? Klicka här för att komma till receptet.

Lycka till och glad midsommar! Hoppas du hittar ett alternativ som passar dig.

Reds.anm: Food Pharmacy har en variant som gör jordgubbarna lite mer spännande, midsommargubbar doppade i grön choklad. På bloggen Ärtyvät Ämmät finns en annan variant – en hallondröm. Eller kanske kan du testa någon av Ulrika Hoffers fräscha glassrecept? Klicka här för att se några andra tips om vad du kan använda istället för dadlar. Du kan också få fler tips för dig med ibs och magkatarr.

Publicerat av: Lena | Dietist

Mer från alltomibs.se


Om Rifaximin

Rifaxamin är en läkemedelssubstans som just nu genomgår fas III studier för IBS-D (diarrè IBS). (Uppdaterad 3 juni 2015) Rifaxamin finns sedan länge på olika marknader runt om i världen (över 30 länder) för behandling…

Läs mer

Laktosintolerans – trendigare än IBS?

Har det blivit trendigt att kalla sig laktosintolerans? I en ny artikel från mjölkfrämjandet beskrivs trenden med laktosfritt. Man har bland annat intervjuat dietisten Caroline Lutz som berättar att många som har problem med magen…

Läs mer