Hjälp Anja!

Fungerar FODMAPs vid IBS…

… frågar sig Anja som går tredje året på den naturvetenskapliga linjen och håller på med ett gymnasieprojekt där hon vill fördjupa sig i just IBS och dess orsaker.

För att vara mer exakt är hennes syfte att undersöka “huruvida personer med IBS har upplevt någon skillnad i sina IBS-relaterade symptom efter att ha ätit mindre av FODMAPs”.

Enkät – var med i Anjas undersökning

Eftersom undersökningen riktar sig till personer som lider av IBS hörde Anja av sig till oss på alltomibs.se för att få hjälp med att hitta personer som vill besvara den enkät hon utformat. Missa inte chansen att delta i undersökningen – Anjas enkät går snabbt att fylla i och du klickar dig vidare här:

Ta mig till enkäten!

Publicering av resultat

På alltomibs.se kommer ni även kunna ta del av resultatet när det är klart i juni. Vi ser fram emot att se vad Anja kommer fram till i sitt arbete!

Publicerat av: Sara | Sara

Mer från alltomibs.se


I sista minuten

Har just sett Carin Mannheimers nya pjäs I sista minuten där Gerd Hegnells rollkaraktär har problem med sin mage. Hon säger allt som oftast “Min mage klarar inte det” eller “Jag måste tänka på min mage”. Vännerna som…

Läs mer

Om Mesalazin

Mesalazin finns i ett flertal olika läkemedel såsom (Asucol, Mesalasal, Mezavant, Pentasa, Salofalk, Lixacol och Mesavancol) flera godkända för mild till medelsvår Ulcerös Colit. Ulcerös Colit hör till de så kallade inflammatoriska tarmsjukdomarna (IBD, Irritable…

Läs mer