Fråga dietisten

Vi glädjer oss åt att få jobba med Lena Böhn, legitimerad dietist som forskat just om IBS. Hon kommer att finnas tillgänglig här via Fråga Lena-spalten varje onsdag för att besvara era frågor om IBS.

Lena Böhn är legitimerad dietist som har jobbat som forskare på Mag-tarmlab på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg. Där har hon träffat många som lider av IBS och andra mag-tarmssjukdomar.

Som doktorand fördjupade sig Lena i ämnet IBS och mat. Hon jämförde om personer med IBS äter annorlunda än normalbefolkningen i Sverige och undersökte om personer med IBS upplevde sig vara känsliga mot olika livsmedel. Hon genomförde en studie på personer med IBS som fick testa kolhydratrik mat med och utan ett tillsatt matsmältningsenzym samt en studie där deltagarna fick testa två olika dieter för att undersöka om någon av dem var mer effektiv för att lindra symtom vid IBS. Doktorandtiden avslutades med disputation i januari 2015 då Lena försvarade sin avhandling. Lena är alltså medicine doktor inom just IBS och mat.

Ställ din fråga via formuläret nedan. Observera att du inte får ett personligt svar skickat till din e-post. Vår dietist besvarar frågor i den mån hon hinner och svaren sammanställs sedan på alltomibs.se. Läs våra fullständiga villkor här.

Svara på frågan för att garantera att du inte är en robot.

Publicerat av: alltomibs.se | Redaktör

Mer från alltomibs.se


Sammanfattning av symtomen vid IBS

På alltomibs.se kommer symtomen vid IBS att belysas ur olika synvinklar. Till exempel kommer du att kunna läsa om olika personers berättelser om vägen fram till att de sökte vård för sina magproblem och hur…

Läs mer

Nyhetsbrev för alltomibs.se

Vi kan med glädje meddela att vi nu kommit ut med vårt första nyhetsbrev! Så om du vill hålla dig uppdaterad på det senaste kring IBS eller delta i diverse IBS-relaterade aktiviteter – se då…

Läs mer